XLIX Национална олимпиада по физика се провежда в Разград

10.04.2017

   Заместник областният управител Ценка Иванова присъства на официалното откриване на XLIX Национална олимпиада по физика, която се провежда от 10-12 април в Разград.

   Събитието е организирано от Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Разград, под патронажа на община Разград.

    В поднесения поздравителен адрес, Областния управител Манол Кившанов изразява задоволството си от провеждането в град Разград на този престижен Национален форум за интелектуална и личностна изява на ученици и учители по физика от цялата страна.

    „Няма съмнение, че всеки от нас изпитва гордост и самочувствие от успехите на тези млади хора. Всички те, както и техните преподаватели заслужават нашата благодарност и дълбоко признание.

    Желая ви здраве, лекота и дръзновение в разрешаване на най-трудните задачи в науката и живота! Пожелавам успех на всички участници в олимпиадата!“ – се казва още в поздравителния адрес.

    Официалното откриване продължи с изпълнения на ученици от училищата в Разград и от Център за работа с деца.

    В олимпиадата ще вземат участие 119 ученици от 19 области в страната, класирани след провеждане на областния кръг. Учениците са разделени в 4 възрастови групи. В първа група са учениците от 7 клас, втора - от 8 клас, трета група – 9 клас и четвърта група – ученици в 10, 11 и 12 клас.

   Утре, 11 април, участниците ще решават теоретични задачи. Разсекретяване на писмените работи и обявяване на резултатите започва в 19,00 часа на 11 април в залата на филхармонията.

    На 12 април участват само ученици, които решават две практически задачи.

    Областният управител Манол Кившанов осигури награди за класираните участници.

    Закриването на олимпиадата е на 12 април от 19,30 часа в актовата зала на ОУ „Никола Икономов”.Към началото на страницата