Стоян Ненчев: Ако някой си въобразява, че знаейки имена на хора, включващи адреси и ЕГН, може да ги вписва в списъци и да имитира подписи на граждани, върши престъпление от общ характер

25.02.2014

Областният управител сигнализира, че във връзка с подписката за провеждането на референдум неизвестни лица събират данни за хора под предлог – раздаване на социални помощи

Във връзка с подписката за провеждането на референдум по Избирателния кодекс, Областният управител сигнализира, че разполага информация, според която в някои квартали на град Разград: по ул. „Никола Пенев“ и жк „Орел“ са констатирани случаи, при които се посещават, засега от неизвестни лица, домовете на хората и се събират данни за имената, адресите и ЕГН на хората под предлог раздаване на социални помощи от по 20 лв.

Стоян Ненчев като юрист напомни, че ако някой си въобразява, че знаейки имена на хора, включващи адреси и ЕГН, може да ги вписва в списъци и да имитира подписи на граждани, върши престъпление от общ характер. В чл. 309 от НК за съставяне на неистински документи се предвижда и наказание – лишаване от свобода, припомни той.

Има данни, че в Община Лозница в едно от училищата е организирано такова включване в подписката. Не намирам за редно в училище да се извършват тези дейности, заяви още Ненчев.

 Към началото на страницата