Общините имат готовност да започнат изпълнението на проектите

26.02.2014

 Очаква се авансовото плащане от 30%

От одобрените 16 проекта по Публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите” 12 от тях са в пълна проектна готовност, стана ясно от проведената работна среща на Областния управител с кметовете на общини на територията на Област Разград. За останалите 4 проекта е въпрос на дни документалната проектност. Така в следващите 2-3 месеца може да се предприемат действия по реализацията на отделните проекти. Очаква се авансовото плащане он 30 %.

Община Разград е в пълна готовност да стартира проекта за рехабилитация на мрежата, но само в Западна промишлена зона, тъй като е било видоизменена апликационната форма.

Проектът свързан с Бизнес зона Перистър може да стартира в края на април, началото на май, коментира инж. Любомир Цонев. Той посочи, че до края на март проектът, свързан със стадион „Лудогорец Арена” ще има проектна готовност.

Останалите общини имат пълната готовност, която приятно изненада областния управител и неговите заместници. Стоян Ненчев отново напомни, че при успешна реализация Област Разград може да се възползва от допълнителни средства.Към началото на страницата