Областният управител бе на посещение във Франция

11.08.2017

  От 8 до 10 август Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе на посещение във френската област Елзас по покана на кавалера на Ордена на почетния легион Жерар Риш.

  Домакинът на тридневното посещение на г-н Хюсмен е собственик на най-голямото предприятие във Франция за сладкарски изделия, а Орденът, на който е носител, е висш знак за признание от френската държава, учреден е от Наполеон Бонапарт.

   Освен с г-н Риш Областният управител на Разград се срещна и със сенатора Клод Керн и депутата във френския парламент Антоан Херт. Визитата включваше и посещения в предприятия от хранително-вкусовата и дървопреработващата промишленост, както и от производството на товарни машини, а също и на туристически обекти в една от най-развитите в икономическо отношение административни области на Франция.

   Г-н Хюсмен отправи покана за посещение към френските предприемачи, проявили интерес към инвестиции в Област Разград, то ще се осъществи през октомври.

   Поканата към г-н Хюсмен за визитата във Франция бе в качеството му на Областен управител на Област Разград, но той лично пое разноските по посещението си, което се проведе в част от годишния му отпуск.  baner1
Към началото на страницата