Заместник областният управител Нурие Црънгалова присъства на откриването на учебната година на УСШ

02.10.2017

   Заместник областният управител на Разград Нурие Црънгалова присъства на откриването на новата учебна година на ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“ в Разград. Спортният празник беше под надслов „Децата на Разград спортуват“.

   Гости на събитието бяха още: кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма в Общински съвет-Разград Галин Парашкевов, спортният експерт в РУО на МОН Николай Миланов, началник отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева, главен експерт спорт в община Разград Валери Бойчев, старши експертът в МКБППМН Диана Господинова.

   Спортният празник се проведе в Градския парк, част от него бяха състезания по някои от спортовете, по които се подготвят възпитаниците на УСШ – лекоатлетически крос от 300 или 500 метра в зависимост от възрастта на участниците, стрелба по баскетболен кош от 5 позиции по 3 опита, стрелба с лък – 3 опита, шахмат и бадминтон. Всички призьори в различните дисциплини получиха медали.

   През новата учебна година в УСШ“Руси Бухтев“ ще спортуват над 500 деца – съобщи директорът на школата Цветан Танев. Малките състезатели се подготвят в общо 42 постоянни групи по спортовете: лека атлетика, ориентиране, бадминтон, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт, шахмат, стрелба с лък, волейбол, колоездене, плуване.Към началото на страницата