Областният управител ще награди най-активните учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище

05.10.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен ще връчи предметни награди на представители на учебни заведения в област Разград с най-активно участие в Европейския ден на спорта в училище 29 септември.

   Инициативите в този ден бяха част от кампанията „NowWeMOVE“, чийто национален координатор за България е сдружение „BG Бъди активен“. Това е най-мащабната обществена кампания в страната, насочена към популяризирането на движението и спорта за здраве. Областна администрация-Разград подкрепи кампанията като осигури награди за най-активните участници.

   3898 са учениците от 11 училища в Лудогорието, които спортуваха миналия петък – отчетоха от Регионалното управление на образованието в Разград, които също подкрепят кампанията.

   Представители на най-активните учебни заведения ще получат своите награди от г-н Хюсмен в понеделник, 9 октомври, от 11,00 ч. в зала 712 на Областна администрация спортни съоръжения. За първо място се полагат 2 футболни топки, една баскетболна и една волейболна, за второ място – по една футболна, волейболна и баскетболна топка, а за трето – по една футболна и баскетболна топка.Към началото на страницата