Областният управител връчи Златния пояс от турнира „Лютви Ахмедов“

06.10.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи Златния пояс от турнира по борба за момчета „Лютви Ахмедов“ на най-добрия състезател в надпреварата.

   Юбилейното ХХ-то издание на турнира се проведе днес в зала „Лудогорец“ в Разград. На церемонията по откриването на състезанието присъства заместник областният управител Евгени Драганов, той връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Гюнай Хюсмен на организаторите от Спортен клуб по борба „Лютви Ахмедов“-Разград. Официални гости на откриването бяха още: кметът д-р Валентин Василев, заместник-кметът Ердинч Хасанов, спортният експерт в община Разград Валери Бойчев, синът на патрона на състезанието Шюкри Лютви, както и внукът му Октай Шен.

   106 състезатели от 18 клуба от четири държави: България, Германия, Турция и Македония участваха в престижното състезание. Отборен първенец в надпреварата е тимът-домакин, състезателите от клуб „Лютви Ахмедов“ извоюваха 3 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

   Представител на разградския отбор бе обявен и за най-добър състезател в турнира. 14-годишният Ерджан Неджибов от клуб „Лютви Ахмедов“ е победител в категория до 35 кг. Шампионът получи Златния пояс на Лютви Ахмедов от Областния управител Гюнай Хюсмен, който му пожела още по-големи успехи на тепиха и в живота.Към началото на страницата