Областният управител срещна безработни от четири исперихски села с представители на крупен инвеститор в Търговище

17.10.2017

    Съдействие за организиране на срещи в четири села в община Исперих за представяне на възможностите за кандидатстване за работа в завода за производство на домакинско стъкло „Пашабахче“ в Търговище оказа Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов той участва в събиранията и в четирите населени места в понеделник вечерта.

   Срещите бяха организирани вследствие на разговор в края на септември на г-н Хюсмен с директор „Човешки ресурси“ на „Пашабахче“ Гюлчин Кючукова по повод негова молба за съдействие за осигуряване на работни места за населението  на Лудогорието.

   Най-много са свободните позиции за длъжността „пакетиравач на готова продукция“, за която изискването е за завършено основно или средно образование – обясни Кючукова пред жителите на: Йонково, Малко Йонково, Лудогорци и Голям Поровец. Основната заплата е 659 лева, като през първите 6 месеца се получава 90% от тази сума, тъй като новите работници са на изпитателен срок. Според подписан с профсъюза в завода колективен трудов договор обаче от януари 2018 г. предстои увеличение с 20 лв., а от юли 2018 г. – с още 40 лв. На всеки 3 месеца се получават бонуси, които събрани в края на годината са равни на 13-та заплата, ежемесечно се предоставят ваучери за храна на стойност 60 лв., за всяка смяна се осигурява по едно хранене, на 6 месеца се обновяват работните дрехи, има финансово подпомагане при сключване на брак, раждане на дете, смърт в семейството. Работният режим е 4 дни първа смяна, 2 почивни дни, 4 дни втора смяна, 2 почивни дни, 4 дни нощна смяна, 3 почивни дни. Освен пакетировачи се търсят и ел.техници, техници по поддръжката и други длъжности, за които се изисква средно специално образованиеи заплатите са по-високи.

   За работниците е осигурен безплатен транспорт. Такъв ще има и до населени места в община Исперих, ако се събере необходимият брой кандидати за работа, които да се транспортират с микробус, мидибус или автобус.

   Кичукова остави формуляри за кандидатстване за работа и в четирите села, като се очаква до четвъртък да бъдат попълнени, а одобрените ще могат да започнат работа от 1 ноември. Към началото на страницата