Областният управител участва във форум за сътрудничество с Китай

19.10.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва днес в Третата работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1.

   Форумът се проведе в Пловдив под мотото „Пловдив – най-древният град по Пътя на коприната“. По време на дискусиите бяха представени три потенциални приоритетни области за сътрудничество между Китай и 16-те европейски държави: „Култура и туризъм“, „Иновации и икономически зони“ и „Селско стопанство“.

   В работната среща освен областните управители от страната участваха: извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република у нас Джан Хайджоу, заместник-министъра на външните работи на България Георг Георгиев, изпълнителният директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев и директорът на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Кръстьо Белев.

   16+1 е инициатива на китайското правителство, която цели да поощри сътрудничеството между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа.Към началото на страницата