Изложбата „Военните паметници в област Разград“ остава в читалище „Развитие“ до 10 ноември

30.10.2017

   Изложбата „Военните паметници в област Разград“ остана в областния град до 10 ноември. Тя бе открита във фоайето на читалище „Развитие 1869“ тези вечер от заместник областния управител Евгени Драганов.

   Изложбата включва снимки на 109 военни паметника, които се намират на територията на област Разград. Организира се от Областна администрация със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Автори на фотографиите са подполковникът от запаса Владимир Вълов и главният експерт в Областна администрация Светлин Симеонов.

   „Целта ни е да заинтригуваме младите хора по отношение на съдбата на тези паметници, да се включат в почистване на тези паметни знаци, които имат нужда от това, а също и да провокираме общините да са ангажират с опазване на историческата памет на тяхна територия“ – обяви г-н Драганов.

   „Може докато разглеждат изложбата да открият имената на своите прадядовци“ – допълни председателят на Областния съвет на ветераните от воините Стоян Великов. Той уточни, че върху паметните плочи са изписани имената на над 3000 герои.

   Следващата спирка от обиколката на изложбата из област Разград е Лозница.Към началото на страницата